Rouw- en verliesbegeleiding is zo waardevol

Na het overlijden van mijn dochtertje besloot ik rouw- en verliesbegeleiding te zoeken. Het was de beste keuze om mijn emoties en verdriet aan te gaan.
Diagnose
Leeftijd kind
Zorgverlener
Belangrijkste thema
Verhaal speelt zich af in
Relatie tot kind
Netwerk Integrale Kindzorg
Aangeboren (genetische) aandoening
Bijna 1 jaar
Rouw- en verliestherapeut
Erkenning van onze situatie
2020
Moeder
-
Diagnose
Aangeboren (genetische) aandoening
Leeftijd kind
Bijna 1 jaar
Zorgverlener
Rouw- en verliestherapeut
Belangrijkste thema
Error: can't render field data in the current format. You can try "Get child value" callback. Available children: Samenwerking en afstemming tussen zorgverleners onderling, Manier waarop zorgprofessionals communiceren, Bureaucratie rond regelgeving en protocollen, Bureaucratie rond financiering, Overdracht van ziekenhuis naar huis, Gevoel er alleen voor te staan, Gebrek aan informatie, Erkenning van onze situatie, Tijd en aandacht die er voor ons is, Impact op het gezin, Hebben of maken van een individueel zorgplan, Eigen regie nemen of krijgen, Ethische dilemma's, Onzekerheid over diagnose en toekomst, Begeleiding, Samenwerking en nazorg, Samenwerking en afstemming tussen ons gezin en zorgverleners, Gezien worden, Ander thema. Or one of array-related callbacks - "Multiple select field values", "Checkbox field values", "Checked values list" etc
Verhaal speelt zich af in
2020
Relatie tot kind
Moeder
Netwerk Integrale Kindzorg

Toon van het verhaal

Zeer positief

Gevoelens bij het verhaal

Dankbaar

Hoopvol

Opgelucht

Vanaf dag één ben ik onder behandeling bij een rouw- en verliesbegeleider. Op het moment dat mijn dochtertje overleed, kreeg ik van meerdere mensen de tip om naar haar toe te gaan. Tot op heden heb ik daar geen spijt van gehad. Ze heeft mij goed begeleid van begin tot eind en ik heb er ontzettend veel aan gehad.

 

Verdriet dragelijker maken

De eerste keer hebben we kennisgemaakt om te kijken of er een klik is en of ze voor mij wat kon betekenen. Daarna werden er vervolgafspraken gepland. Die heb ik ook als heel flexibel ervaren. Tijdens de eerste gesprekken hebben we het veel over het verdriet en de situatie gehad. Daarna hebben we met hulp van opdrachten uit het negatieve ook de positieve kanten gehaald, zodat het negatieve wat vervaagt en het verdriet draaglijker wordt. De opdrachten werden met een goede opbouw ingepland en het had meteen effect. Ik kon er echt iets mee en ben altijd graag weer teruggekomen. 

 

Krop het niet op, zoek juiste hulp

Het was een hele fijne sfeer en een zeer grote opluchting als ik was geweest. Het was een gevoel van totale rust waardoor ik weer door kon. Ook al is en blijft het nog steeds een groot verlies. Maar ik kan er nu beter mee omgaan. Ik raad dit iedereen aan. Over je verdriet praten is zo belangrijk: krop het niet op en zoek de juiste hulp. Het is de beste keus geweest om mijn emoties en verdriet aan te gaan. Ik vond mezelf te jong om hiermee te blijven lopen. 

Andere verhalen

Na de diagnose ontstond al snel de vraag hoe we het aan onze kinderen moesten vertellen.
Rouw- en verliesbegeleiding heeft mij geleerd om steeds meer in het hier en nu te leven.
Goede communicatie en op dezelfde golflengte zitten bij in te zetten therapieën is heel belangrijk. Wij hebben hier zowel positieve als negatieve ervaringen mee gehad.

Meer verhalen lezen?

Ook je ervaring delen?

Wil je als ouder ook je verhaal opschrijven en er iets zinvols mee doen? Vertel ons wat je wel en niet als prettig ervaart of hebt ervaren. Wat heeft geholpen en wat niet? En welke oplossingen zie je? Daar leren we veel van. Via de Ervaringsmeter beschrijf je jouw ervaringen aan de hand van diverse vragen. Deze helpen je gedachten te ordenen en een mening te vormen. Vervolgens maak je zelf de keuze of je het verhaal (anoniem) wil delen. We gebruiken de gedeelde informatie om de kinderpalliatieve zorg te verbeteren. Voor jezelf en/of voor anderen.