Pluk de dag uit het veel te korte leven

We hebben de zorg als zeer positief ervaren. Er was zowel aandacht voor ons kind als voor ons als ouders.
Diagnose
Leeftijd kind
Zorgverlener(s)
Verhaal speelt zich af in
Relatie tot kind
Netwerk Integrale Kindzorg
Belangrijkste thema(‘s)
Stofwisselingsziekte
-
-
2017
Moeder
Nee
-
Diagnose
Stofwisselingsziekte
Leeftijd kind
-
Zorgverlener(s)
-
Verhaal speelt zich af in
2017
Relatie tot kind
Moeder
Netwerk Integrale Kindzorg
Nee
Belangrijkste thema(‘s)
-

Toon van het verhaal

Positief

Gevoelens bij het verhaal

Dankbaar

Bezorgd

Hoopvol

In de periode na de diagnose hebben we zelf duidelijk gesteld dat we in het academisch ziekenhuis niet als nummer of als proefkonijn beschouwd wilden worden. Dat heeft de zaken op scherp gezet, maar op een positieve manier. De ene keer hadden we een afspraak samen met onze zoon bij de kinderarts, de andere keer gingen we zonder onze zoon. Er was ook veel aandacht voor ons als ouders. Al met al heb ik de zorg zeer positief ervaren. Het is een combinatie van ‘pluk de dag’ en de maximale kwaliteit uit het veel te korte leven halen!

Andere verhalen

Maxine had hersenstamkanker en overleed na veertien weken op driejarige leeftijd. Tijdens het ziekteproces ging er veel goed, maar ik liep ook tegen problemen aan.
Het effect van rouw- & verliesbegeleiding bij nachtmerries.
Onze zoon heeft levensbedreigende epilepsie waardoor hij zich tijdens aanvallen hevig verslikt en een longontsteking kan oplopen. Trouw bellen we de palliatief verpleegkundige op wanneer dit gebeurt, maar ze zocht pas dagen later contact met ons op.

Meer verhalen lezen?

Ook je ervaring delen?

Wil je als ouder ook je verhaal opschrijven en er iets zinvols mee doen? Vertel ons wat je wel en niet als prettig ervaart of hebt ervaren. Wat heeft geholpen en wat niet? En welke oplossingen zie je? Daar leren we veel van. Via de Ervaringsmeter beschrijf je jouw ervaringen aan de hand van diverse vragen. Deze helpen je gedachten te ordenen en een mening te vormen. Vervolgens maak je zelf de keuze of je het verhaal (anoniem) wil delen. We gebruiken de gedeelde informatie om de kinderpalliatieve zorg te verbeteren. Voor jezelf en/of voor anderen.