Opnieuw verbinden

Rouw- en verliesbegeleiding heeft geleid tot meer verbinding met ons kind.
Diagnose
Leeftijd kind
Zorgverlener
Verhaal speelt zich af in
Relatie tot kind
Netwerk Integrale Kindzorg
Belangrijkste thema
Anders
17 jaar
Geestelijk verzorger of rouw- en verliesbegeleider
2020
Vader
Ja
Gevoel er alleen voor te staan, Erkenning van onze situatie
Diagnose
Anders
Leeftijd kind
17 jaar
Zorgverlener
Geestelijk verzorger of rouw- en verliesbegeleider
Verhaal speelt zich af in
2020
Relatie tot kind
Vader
Netwerk Integrale Kindzorg
Ja
Belangrijkste thema
Gevoel er alleen voor te staan, Erkenning van onze situatie

Toon van het verhaal

Positief

Gevoelens bij het verhaal

Hoopvol

Problemen werken voor mij verlammend. Ik verlies de verbinding en dat heeft geen positieve invloed op het ongewenste gedrag van mijn kind. Het is fijn dat de rouw- en verliesbegeleider persoonlijke ervaringen deelt met ons en zoekt naar oplossingen voor onze problemen. De rouw- en verliesbegeleider beschrijft heel concreet, uit eigen ervaring, wat er gebeurt in vergelijkbare situaties wanneer stress niet meer hanteerbaar is. Er is aandacht voor het functioneren van ons gezin. Meer inzicht in de relatie tussen ons als ouders heeft geleid tot meer verbinding met ons kind en zijn problemen.

Andere verhalen

Zelf aan de slag met een meerzorg aanvraag na toenemende zorgvraag van onze dochter.
We voelden ons bijna geïntimideerd door de delegatie die de klinisch geneticus had meegenomen bij de levensveranderende diagnose van onze dochter. We zijn hierover in gesprek gegaan. In de zorg daarna ontbrak het aan geestelijke verzorging. We zijn groot voorstander van een casemanager die het gezin ontzorgt en ondersteunt.
Van zorgprofessionals verwacht ik dat zij deskundig, betrokken, warm en betrouwbaar zijn. Een overzicht van voorbeelden van goede hulp en informatie in de zorg voor ons kind. Maar ook van meerdere situaties waarin we hebben ervaren er alleen voor te staan.

Meer verhalen lezen?

Ook je ervaring delen?

Wil je als ouder ook je verhaal opschrijven en er iets zinvols mee doen? Vertel ons wat je wel en niet als prettig ervaart of hebt ervaren. Wat heeft geholpen en wat niet? En welke oplossingen zie je? Daar leren we veel van. Via de Ervaringsmeter beschrijf je jouw ervaringen aan de hand van diverse vragen. Deze helpen je gedachten te ordenen en een mening te vormen. Vervolgens maak je zelf de keuze of je het verhaal (anoniem) wil delen. We gebruiken de gedeelde informatie om de kinderpalliatieve zorg te verbeteren. Voor jezelf en/of voor anderen.