Geef ouders het gevoel niet alleen te staan

Na de diagnose ontstond al snel de vraag hoe we het aan onze kinderen moesten vertellen.
Diagnose
Leeftijd kind
Zorgverlener(s)
Verhaal speelt zich af in
Relatie tot kind
Netwerk Integrale Kindzorg
Belangrijkste thema(‘s)
Anders
-
-
2017
Moeder
-
-
Diagnose
Anders
Leeftijd kind
-
Zorgverlener(s)
-
Verhaal speelt zich af in
2017
Relatie tot kind
Moeder
Netwerk Integrale Kindzorg
-
Belangrijkste thema(‘s)
-

Toon van het verhaal

Negatief

Gevoelens bij het verhaal

Gefrustreerd

Teleurgesteld

Boos

Donderslag bij heldere hemel

De MRI-uitslag kwam als een donderslag bij heldere hemel. We zaten alleen met de oncoloog in een donker kamertje zonder ramen in het ziekenhuis. Na zijn mededeling kregen we een hand en moesten we het kamertje uit, hij moest weer verder. In het trapportaal van het ziekenhuis hebben we even een potje gejankt. De grote vraag kwam al snel: wat en hoe vertellen wij het ons kind/onze kinderen? 

Hoe vertel je het je kind?

Bij thuiskomst hebben we alleen verteld dat M weer ziek was. Er werd door onze beide kinderen (6 en 8 jaar) nuchter op gereageerd. De dagen daarna hebben we toch zelf hulp gezocht om te weten hoe we het M zouden vertellen. Via wat bellen kwamen we bij de maatschappelijke hulp in het ziekenhuis terecht. Daarnaast kregen we ook advies van een ervaringsdeskundige predikant. Met beide adviezen hebben we het na vier dagen aan onze kinderen verteld.

Andere verhalen

Onze zoon heeft levensbedreigende epilepsie waardoor hij zich tijdens aanvallen hevig verslikt en een longontsteking kan oplopen. Trouw bellen we de palliatief verpleegkundige op wanneer dit gebeurt, maar ze zocht pas dagen later contact met ons op.
Zelf aan de slag met een meerzorg aanvraag na toenemende zorgvraag van onze dochter.
Door het vertrouwen van het Kinder Comfort Team durfden we moeilijke stappen in de zorg voor onze zoon te zetten. Daardoor kon Tygo tot het einde thuis blijven in zijn vertrouwde omgeving.

Meer verhalen lezen?

Ook je ervaring delen?

Wil je als ouder ook je verhaal opschrijven en er iets zinvols mee doen? Vertel ons wat je wel en niet als prettig ervaart of hebt ervaren. Wat heeft geholpen en wat niet? En welke oplossingen zie je? Daar leren we veel van. Via de Ervaringsmeter beschrijf je jouw ervaringen aan de hand van diverse vragen. Deze helpen je gedachten te ordenen en een mening te vormen. Vervolgens maak je zelf de keuze of je het verhaal (anoniem) wil delen. We gebruiken de gedeelde informatie om de kinderpalliatieve zorg te verbeteren. Voor jezelf en/of voor anderen.