Gebrek aan opvang in een eenzame periode na de diagnose

Na de diagnose naar huis gestuurd worden zonder opvang, nazorg of vervolggesprek.
Diagnose
Leeftijd kind
Zorgverlener
Belangrijkste thema
Verhaal speelt zich af in
Relatie tot kind
Netwerk Integrale Kindzorg
Geen / onbekende diagnose
1 jaar
Maatschappelijk werker
-
2014
Vader
Nee
Diagnose
Geen / onbekende diagnose
Leeftijd kind
1 jaar
Zorgverlener
Maatschappelijk werker
Belangrijkste thema
Verhaal speelt zich af in
2014
Relatie tot kind
Vader
Netwerk Integrale Kindzorg
Nee

Toon van het verhaal

Neutraal

Gevoelens bij het verhaal

Eenzaam

Verdrietig

Anders

Ik heb geen goede ervaringen met de zorg en ondersteuning na de diagnose. Het was een zeer eenzame periode met veel onbegrip en een extreem gebrek aan opvang van de omgeving binnen familie en vriendenkring. Ik kan me herinneren dat de arts in het ziekenhuis zei dat mijn kindje niet meer beter zou worden en dat ze niets meer voor hem konden doen. En zo werden we dan maar weer naar huis gestuurd zonder opvang, nazorg of vervolggesprek. En daar zaten we dan met zijn tweeën alle dagen tot aan het eind. 

Andere verhalen

Na het gesprek met de arts voelden we ons compleet verloren. Een gesprek in een informele huiskamerachtige setting met iemand die tijd heeft, na een slecht nieuws gesprek, is absoluut wenselijk.
Zelf aan de slag met een meerzorg aanvraag na toenemende zorgvraag van onze dochter.
Na ontslag uit het ziekenhuis was de zorg thuis niet aangepast aan de nieuwe situatie. Na anderhalf jaar zelf zorgen is met hulp van een onafhankelijk zorgindicator nachtzorg gerealiseerd.

Meer verhalen lezen?

Ook je ervaring delen?

Wil je als ouder ook je verhaal opschrijven en er iets zinvols mee doen? Vertel ons wat je wel en niet als prettig ervaart of hebt ervaren. Wat heeft geholpen en wat niet? En welke oplossingen zie je? Daar leren we veel van. Via de Ervaringsmeter beschrijf je jouw ervaringen aan de hand van diverse vragen. Deze helpen je gedachten te ordenen en een mening te vormen. Vervolgens maak je zelf de keuze of je het verhaal (anoniem) wil delen. We gebruiken de gedeelde informatie om de kinderpalliatieve zorg te verbeteren. Voor jezelf en/of voor anderen.